суботу, 10 вересня 2011 р.

Чи потрібен в компанії лідер-організатор корпоративних заходів?


Психологічний клімат у колективі - найменш витратна, але при цьому сама складна частина системи мотивації. Дружелюбна атмосфера, взаємна підтримка, правильне відношення до помилок і успіхів, почуття єдиної команди - от неповний перелік показників гарного колективу. Це не можна купити або "по-швидкому" побудувати за допомогою корпоративних тренінгів; будь-який ефект буде короткочасним, якщо певні цінності не підтримуються на рівні компанії, не є частиною корпоративної культури.
Дуже багато в цьому питанні залежить від керівника – стиля його керівництва, а також характеру та ступеню його лідерства в групі.
Отже, керівникові колективу слід певну увагу приділяти завданням, які дозволять поліпшити психологічний клімат колективу:
  •  розробка місії та цінностей компанії;
  • формування корпоративних правил, корпоративної культури;
  • повага до співробітників компанії, як обов’язкова складова успіху;
  •  формування єдності мотивації у членів колективу;
  •  проведення командоутворюючих тренінгів;
  • проведення свят та неформальних зустрічей між співробітниками.
Але, враховуючи зайнятість керівника іншими справами, рекомендовано ввести в штатний розклад посаду менеджера з персоналу, який професійно буде займатися даними питаннями.
Отже, маємо надію, що в близькому майбутньому більше керівників  різних структур звернуть увагу на наявний соціально-психологічний клімат та усвідомлять необхідність поліпшення загального настрою у своєму колективі, адже найголовніше в успішному бізнесі XXI сторіччя – потенціал людини.

Немає коментарів:

Дописати коментар