неділю, 17 березня 2013 р.

ВПРАВИ ДЛЯ РОЗВИТКУ ТВОРЧОГО МИСЛЕННЯ



Створення геніальних текстів, розробка проекту чи просто генерування ідей не легка справа. Колись ми писали про техніки створення геніальних текстів. Сьогодні ж ділимося 5 простими вправами на розвиток креативного мислення. Просто повторюйте їх кожного дня!
1. Дві випадковості
Візьміть тлумачний словник і навмання виберіть два випадкових поняття. Просто ткніть пальцем в будь-які сторінки. Зіставте їх, спробуйте знайти між ними щось спільне. Придумайте божевільну історію в яку і помістіть вигаданий взаємозв’язок. Подібна вправа відмінно тренує мозок.
2. Божевільний генетик
Візьміть чистий аркуш паперу і фломастер. Дуже добре, якщо ви не вмієте малювати, оскільки краса і результат тут абсолютно не важливі. Головне – процес. А тепер намалюйте щось, яке буде поєднувати в собі якомога більше ознак усіх відомих вам звірів. У вас вийде, наприклад, лисиця з риб’ячою лускою, або довгошиїй заєць з копитами. Мета вправи – вбити будь-яку логіку та здоровий глузд, зробивши акцент на креативності.
3. Божевільний архітектор
Від тварин перейдемо до архітектури, давайте намалюємо будинок. Але перед тим як приступимо до цього заняття, виберіть 10 будь-яких слів. Уявіть, що вам, як архітекторові замовили проект будинку. Але замовник виставив 10 обов’язкових вимог. Це і є вибрані слова. Тут може бути що завгодно. Наприклад, «апельсин» – і дах вашого будинку повинен бути помаранчевим, «тарілка» – зробіть круглі вікна у ванній і т.д. Малюючи на папері, одночасно уявляйте, як це могло б виглядати в реальному житті.
4. 5+5
Вибрати будь-яке слово, це обов’язково має бути іменник. Тепер напишіть 5 прикметників, які, на вашу думку, йому найбільше підходять. Наприклад, «шкарпетки» – чорні, теплі, вовняні, зимові, чисті. Зробили? Тепер спробуйте написати ще 5 прикметників, які зовсім не підходять. Ось, тут-то все і застопорилися. Виявляється, зробити це не так то просто. Покопайтеся в різних сферах сприйняття і знайдіть-таки потрібні слова.
5. Назва
Постарайтеся кожен раз, коли якийсь предмет вас зацікавив, придумати йому назву. Можна коротке і пістре, або ж довге і розгорнуте. Ціль вправи – назва обов’язково повинна вам сподобатися.
Повторюйте вправи кожен день по кілька разів і обов’язково станете творчою особистістю.
ЗА МАТЕРІАЛАМИ САЙТУ http://openstudy.org.ua/blog/28990/

Немає коментарів:

Дописати коментар