четвер, 14 березня 2013 р.

ПОРАДИ МОЄЇ ПОДРУГИ, ЯКА ЛЮБИТЬ ПОВТОРЮВАТИ CONSUETUDO EST ALTERA NATURA ПЕРЕКЛАД З ЛАТИНИ ЗВИЧКА – ДРУГА НАТУРА



1. Плануйте свій час
Якщо Ви коли-небудь намагалися схуднути, то Ви знаєте, що дієтологи радять вести щоденник прийому їжі (food journal), тому що просто не їсти – це нерозумно. Те ж саме і з часом. Записуйте протягом дня чим Ви займаєтесь. Ви можете це записувати у блокнотах, у Word, і для цього Вам знадобиться тільки ручка чи клавіатура.
Записуючи Ваші ранки – спробуйте відслідковувати весь тиждень. Ви спитаєте, для чого це потрібно? Справа в тому, що рішення проблеми, котра виникла вранці, може знайтись в другій половині дня. Ви можете бути втомлені, так як пізно прокидаєтесь. Але якщо Ви звернете увагу на те, чим Ви займаєтесь замість того, щоб спати, то помітите, що не робите нічого термінового та корисного. Ваше улюблене шоу може бути записане і переглянуте пізніше.
Ранки і так можуть бути організовані, але все ж, їх необхідно добре планувати. Якщо Ви вирішили, що щось має пріоритетне завдання, зробіть це, але пам’ятайте, що ми повинні робити декілька справ у житті.
2. Картина ідеального ранку
Коли Ви вже знаєте, як використовуєте свій час вранці, то спитайте себе, який Ви уявляєте ідеальний ранок. Для мене такий ранок починається з бігу, перед яким я снідаю в теплому родинному колі. Коли я залишаюсь вдома на самоті, то я намагаюсь сфокусуватись на довготермінових проектах. Ось ще кілька ідей для «успішного» ранку.
Для особистісного розвитку:
• Почитайте релігійні книги: священні книги розповідають нам про людську природу та історію, навіть якщо вони відносяться не до тієї релігії, яку сповідуєте Ви. Якщо ж так, помоліться і помедитуйте;
• Потренуйтесь робити щось велике: прагнення завершити напівмарафон, триатлон, або довгий велопробіг буде утримувати Вас натхненним з кожним наступним рівнем, на який Ви будете переходити;
• Допомагайте дітям у їх творчих домашніх завданнях. Насолоджуйтесь часом, який Ви проводите зі своїми малюками.
Для професійного зростання:
• Стратегія: у століття постійного зв’язку, чи то Інтернет, чи мобільний зв’язок, люди мають все менше і менше часу для роздумів. Використовуйте ваші ранки щоб спланувати бачення того, як Ви уявляєте свою кар’єру в майбутньому;
• Читайте статті в професійних журналах: отримуйте користь від досліджень та стратегічних ідей інших людей. Таким чином у Вас з’являться нові ідеї, пов’язані з Вашою діяльністю;
• Пройдіть онлайн-курси: якщо зміна роботи чи кар’єри у Ваших найближчих планах – отримані навички можуть неабияк знадобитись.
3. Думайте логічно
Якщо Ви заповните ранкові години важливими справами, то зможете витіснити ті речі, які не такі й важливі. Плануйте свій ранок графіком. О котрій годині Ви повинні прокинутись і о котрій Вам потрібно лягати спати, щоб виспатися? Що стосується самих ранків, то які б речі зробили їх простіше? Можливо, Вам потрібно встановити мольберт поруч з вашим ліжком? Або ж Ви можете знайти більш веселий будильник чи той, який Ви не зможете відключити так легко.
Легко повірити в наші виправдання, особливо, якщо вони хороші. Намагайтесь зробити все, що Ви запланували та не витрачайте свій час не інші непотрібні речі.
4. Виробіть звичку
Це найважливіший крок. Перетворити бажання в ритуал вартий сили волі. Використовуйте ці 5 кроків з оптимізації рутинних справ:
·                 Починайте повільно: лягайте спати і прокидайтеся на п’ятнадцять хвилин раніше протягом декількох днів, поки це нове правило не стане звичкою;
·                 Слідкуйте за своєю енергією: нова звичка потребує зусиль, тому піклуйтесь про себе, коли Ви пробуєте. Правильно харчуйтеся, їжте достатньо і перебувайте в оточенні людей, які хочуть побачити Ваш успіх;
·                 Виберіть одну нову звичку на деякий час, щоб почати: якщо Ви хочете працювати, молитися і писати, виберіть одне з цього і перетворіть це в звичку, перш ніж почнете щось інше;
·                 Слідкуйте за своїм прогресом: щоб звички закріпились – потрібен час, тому відслідковуйте що Ви робите, принаймні тридцять днів. Якщо Ви пропустите звичку, то будете відчувати, ніби щось забули – це все одно, що забути почистити зуби;
·                 Не соромтеся використовувати підкуп. Звички виробляють свою власну мотивацію, але до тих пір, коли зовнішня мотивація може змусити Вас рухатися вперед (наприклад, обіцянка самому собі придбати квитки на концерт). Робіть речі, які Вам подобаються: Ваш ритуал перед сніданком має усі шанси, щоб стати вашою улюбленою справою протягом дня.
 5. Переключайтесь в разі необхідності
Життя змінюється. Іноді доводиться переглядати стан речей, але мета полягає в заміні якогось з ритуалів, які вже «застарілі», на ті, які змушують Вас відчувати себе кожен день сповненими ідей та можливостей.
Тобто в кінцевому рахунку, дивовижна річ самого ранку – це те, що вони надихають робити нові справи. Перемогу створює каскад успіху. Кожного разу, коли я відчуваю бажання сказати, що не встигаю щось, я нагадую собі, що якщо хочу рано вставати, я можу. Ці години доступні для всіх нас, якщо ми хочемо їх використовувати.
Отже, як Ви хотіли б використовувати ранки? Це важливе питання вимагає ретельних роздумів. Але як тільки Ви вирішите, маленькими ритуалами можна домогтися багато чого. Коли Ви робите «над» вранці, Ви можете перенести це «над» крізь все своє життя. Це те, що найбільш успішні люди знають.
Джерело fastcompany.com

Немає коментарів:

Дописати коментар