четвер, 14 березня 2013 р.

ПОЧЕРК ЦЕ – ВІДОБРАЖЕННЯ РОБОТИ НАШОГО МОЗКУ, НАШОЇ СВІДОМОСТІ НА ПАПЕРІ



 Останнім часом інтерес до графології став стрімко зростати. Графологія тісно пов’язана з психологією, доказом чого є тісний зв’язок між почерком та особистістю людини. Різні характеристики почерку використовуються для того, щоб дізнатись про певні індивідуальні якості людини. У країнах Європи графологія давно застосовується в тестуванні конкретної людини, направлена на пізнання її рис характеру; з недавнього часу ця наука також має офіційне визнання в США.
Причин для того, щоб звернутися до аналізу почерку стільки ж, скільки існує особистих проблем в людини. Графолог не в змозі змінити характер людей, його завдання зводиться лише до того, щоб проаналізувати основні риси почерку таким чином, щоб людина зрозуміла свої здібності і зуміла як ними скористатися найкращим чином.
Письменництво визнано одним з найкорисніших видів мистецтва для суспільства. Це картина минулого, передвісник майбутнього, інструмент передачі думок.

1. «Аналіз почерку: робота на Вас», Андре Макнічол

Книга Макнічола – бездоганний вступ у пізнання графології. Пояснення автора насичені іронічним гумором та підкріплені оглядом почерків як знаменитостей, так і «простих смертних». Ніхто із читачів не може бути впевненим, що те, що написано у книзі, його не стосується.
«Аналіз почерку: робота на Вас» вже 12-й раз перевидається, а на її створення пішло 15 років і ще два для того, щоб звести всі нотатки та рукописи докупи. Початковою метою Макнічола було представити графологію як логічну, покрокову та захоплюючу науку серед інших, щоб її помітили вчені та приділили їй належну увагу.
Якщо Ви шукаєте найкращу, всеохоплюючу та одночасно досить просту книгу з графології – Вам потрібно почати з цієї. Окрім всього, автор спонукає замислитися, яка Ви насправді людина, можливо Ви щось приховали навіть від самого себе.
«Якщо підпис людини майже такий самий, як і її почерк (розмір, стиль, нахил, сила натиску, відстань), це означає, що поведінка людини на публіці не відрізняється від тої, що поза очима».

2. «Почерк — дзеркало душі», Інесса Гольдберг

Інессі Гольдберг легко вдається прочитати по почерку особистість: нюанси характеру, особливості поведінки, життєві пріоритети і навіть приховані помисли.
«Почерк — дзеркало душі» розкриє таємниці підсвідомості, дозволить читачу дізнатися, як з точки зору свідомості можна пояснити думки, вчинки, мотиви людини, і як це все знаходить своє місце у почерку. Занижена самооцінка, хвороби, страхи, емоційні розлади – всі ці питання автор розглядає в книзі і пояснює з графологічної та психологічної позиції. Безсумнівна перевага книги полягає у авторських рекомендаціях стосовно того, як позбутися даних проблем.
Книга дає базове розуміння того, яким чином підсвідомість людини відображається в почерку. Вона описує людські потяги, потреби, травми, різні захисні механізми та інші глибинні особливості характеру.
Доступність пояснень, цікава подача матеріалу – це основні переваги книги, що роблять її корисною для всіх, хто цікавиться психологією, саморозвитком, а тепер і графологією.

3. «Мистецтво каліграфії», Девід Харріс

«Мистецтво каліграфії» – повна збірка того, що Вам потрібно знати про каліграфію для того, щоб оволодіти майстерністю письма. Починаючи із огляду західної каліграфії від античності до електронної ери, автор допоможе обрати читачеві писемні обладнання (ручки, олівці, щітки, папір, чорнило), а потім покаже як саме каліграфічно писати, враховуючи кут нахилу та силу натиску. Девід Харріс розглядає 26 стилів і вказує на те, що їх відрізняє один від одного.
«Мистецтво каліграфії» пропонує найкращі історичні та сучасні приклади кожного стилю. Автор переконаний, що незабаром після книги Ви будете готові використовувати свій вишуканий почерк, а головне – будете отримувати від цього задоволення. Якщо Ви очікуєте отримати глибокі теоретичні знання – можливо, у цій книзі Ви такого не знайдете, але покрокове каліграфічне написання літер Ви точно зустрінете і зможете втілити отримані настанови на практиці. Дана книга буде особливою знахідкою для тих, хто прагне навчитися каліграфії історичного письма, а для решти поціновувачів красивого почерку відкриє нові навички майстерності.
«Мистецтво каліграфії починається з потрібних інструментів та матеріалів, і це повинно обиратися із великою пильністю».

4. «Мистецтво графології», Марія Бернард

«Мистецтво графології» – одна з основних, найбільш вичерпних ресурсів з аналізу почерку. Марія Бернард вперше розкриває тему графології як науки, історії її виникнення, а також її доцільність. Чи можуть люди довіряти тому, про що читають, чи все можуть розповісти про людину знання графології?
Книга поділена на 3 частини: аналіз процесу написання, який включає в себе силу натиску під час письма, та яким чином з’єднані літери; аналіз загальної картини (тут приділяють увагу маленьким деталям, наприклад, як пишуть крапочку над літерою «і»); аналіз стилю письма (нахил, петлі, товщина букв, відстань між словами).
Поміж всього, у книзі розкрито сотні висновків, які можна зробити із почерку. У додатку можна знайти такі теми як «Почерк серійних вбивць», «Детектор брехні», «Детектор підробок», «Типи особистості» та багато іншого. Найбільш цікаві розділи мають предметом досліджень почерк Вільяма Шекспіра, Гітлера та Менгеля.
Отже, якщо Ви ще маєте сумніви щодо правдивості графології, перегляньте «Мистецтво графології» Марії Бернард, може саме їй вдасться Вас переконати.

5. «Поміж рядків: розуміння себе та інших завдяки аналізу почерку», Рід Хаєс

Унікальний, як і відбитки пальців, наш почерк є відображенням нашого внутрішнього світу. Почерк розкриває все, від здібностей та особистих смаків до невпевненості, бажань та психологічних настанов. Рід Хаєс показує, як практичні знання графології можуть дати уявлення про особливості вашої особистості та людей, які Вас оточують.
«Поміж рядків» не тільки забезпечує обізнаність графології, а й проливає світло на наше кар’єрне, соціальне та приватне життя.
Рід Хаєс – сертифікований майстер з графології, і «Поміж рядків» – це його 6-та праця. Автор присвячує більшу частину книги на інструкції з початкового аналізу почерку, використовуючи зразки відомих людей, таких як Марк Твен, Авраам Лінкольн і Адольф Гітлер, а також звичайних людей. Науковець пояснює, чому підпис людей може відрізнятися від звичайного почерку і чому це трапляється.
«Почерк настільки тісно пов’язаний з імпульсами головного мозку, що він є барометром настрою і фізичного, емоційного та психічного здоров’я».
За матеріалами сайту http://openstudy.org.ua/posts/29304/

Немає коментарів:

Дописати коментар