четвер, 14 березня 2013 р.

ТЕХНОЛОГІЇ ГАРМОНІЗАЦІЇ ВНУТРІШНЬОГО ТА ЗОВНІШНЬОГО ПРОСТОРУ ОСОБИСТОСТІ



1. Створіть свій «Календар по очищенню Будинку від непотрібних речей», розподіливши по днях наведення порядку в різних домашніх сферах.
День 1: Розбираємо журнали.
День 2: Розбираємо DVD.
День 3. Розбираємо книги.

2. Живіть по мантрі: «Для всього є своє місце і все треба класти на свої місця». Спробуйте всі 10 днів слідувати наступним 4-м правилами:
1. Якщо ви щось взяли - покладіть це потім на місце.
2. Якщо ви щось відкрили - закрийте це.
3. Якщо ви щось упустили - підійміть це.
4. Якщо ви щось зняли - повісьте це на місце.

3. Пройдіться по будинку і знайдіть 30 речей, які необхідно полагодити або трохи підправити. Наприклад, поміняти лампочку, заклеїти дірку на шпалерах, прикрутити нову розетку і т.д.


ЩАСТЯ

4. Послідуйте, нарешті, пораді, яку твердять психологи всіх країн і абсолютно різних поглядів - напишіть на листочку від 5 до 10 речей, за які ви вдячні у своєму житті кожен день.

5. Створіть список з 20 невеликих справ, якими вам подобається займатися і переконайтеся, що робите хоча б одну таку справу в день протягом наступних 100 днів. Наприклад, їсти обід на лавочці в парку, гуляти ввечері в парку з собакою, годину в день малювання аквареллю і т.д.

6. Ведіть щоденник вашої психологічної балаканини - тобто записуйте ваші думки і почуття, які виникали протягом дня. Наприклад, скільки разів за день ви звинуватили себе в чомусь, наскільки ви критичні до оточуючих, скільки разів за день вам в голову прийшли позитивні думки і т.д.

7. Протягом наступних 30 днів постарайтеся добре посміятися хоча б раз у день.

НАВЧАННЯ І САМОРОЗВИТОК

8. Виберіть складну книгу, яку ви досі так і не зважилися прочитати, але хотіли. Прочитайте її за 100 днів від корки до корки.

9. Дізнавайтеся щось нове кожен день. Наприклад, назва квітки, столицю далекої країни, назва породи собак, яка вам сподобалася і т.д. А ввечері можете прокрутити в голові все те нове, що ви дізналися за минулий день, дістати словник і вивчити нове слово.

10. Перестаньте нарікати в наступні 30 днів. Негативні думки призводять до негативних результатів. Кожного разу, коли вам захочеться поскаржитися, постарайтеся зупинити себе.

11. Встановлюйте свій будильник на хвилину раніше кожний наступний день протягом 30 днів. Постарайтеся встати відразу ж після того, як продзвонив будильник, розкрийте вікна, зробіть легку зарядку. Через 100 днів ви будете прокидатися на 1,5 години раніше без особливих зусиль.

12. У наступні 30 днів ведіть «Ранкові сторінки» - простий потік свідомості вранці, який ви будете записувати в спеціальній зошиті. Це має бути першим, що ви будете робити після того, як прокинулися.

13. У наступні 30 днів постарайтеся акцентувати свою увагу на думках, словах і образах того, ким ви бажаєте стати і чого хочете досягти.

ФІНАНСИ

14. Складіть бюджет. Записуйте кожну копійку, яку ви витратите за 30 днів.

15. Пошукайте слушні поради з фінансів в інтернеті і виберіть 10 з них. Постарайтеся слідувати їм протягом наступних 30 днів. Наприклад, похід в магазин з обмеженою кількістю готівки і без кредитної картки, робити декілька справ за одну поїздку, щоб заощадити на бензині і т.д.

16. Розплачуйтеся в магазинах тільки паперовими грошима і кладіть в скарбничку здачу, що залишилася після покупок. Через 30 днів порахуйте, скільки ви можете накопичити.

17. Протягом 30 днів не купуйте нічого з того, що вам не так вже й необхідно (маються на увазі досить великі покупки). Використовуйте ці гроші для погашення кредиту (якщо він у вас є) або покладіть на депозитний рахунок на пів року.

18. Протягом 30 днів присвятіть хоча б 1 годину в день для пошуку або створення джерела додаткового доходу.

За матеріалами сайту http://prybyralnyk.com.ua/news/18_malenkikh_krokiv_do_pokrashhennja_zhittja/2012-10-30-1179

Немає коментарів:

Дописати коментар