неділю, 6 листопада 2011 р.

ГЕНІАЛЬНА ІДЕЯ ТОНІ БЬЮЗЕНА

Tony Buzan - психолог, автор методики «карти розуму» (карти розуму - ментальні карти, інтелект-карти), що сприяє запам'ятовуванню, творчому мисленню та організації розумової діяльності.
Автор і співавтор понад 100 книг: «Супермислення», «Підручник швидкого читання», «Максимально використовуйте свій розум», «Розумні батьки - геніальний дитина» тощо. Радник керівників держав і лідерів корпорацій.
Віддає перевагу  розповіді про себе у вигляді ментальної карти (див. карту розуму нижче).
            Карти розуму - це спроба проникнути в таємниці мислення, зрозуміти, як мозок працює з інформацією, і полегшити йому це завдання. Карти розуму збільшують можливості запам'ятовування та осмислення найрізноманітніших даних. Про те, як допомогти своєму мисленню бути ефективним, розповість Тоні Бьюзен, автор техніки ментальних карт.
У другій половині XX століття студенти, вчені, письменники та інший творчий люд захопилися ідеєю розвинути свої розумові здібності до суперрівня. Тоді Тоні Бьюзен, автор концепції Супермислення, показав, як за допомогою карт розуму можна перетворити аналіз і запам'ятовування величезних масивів інформації в захоплююче заняття, яке під силу кожному. Сьогодні карти розуму використовують не тільки для особистісного, а й для професійного розвитку. Але перш ніж приступити до розмови з Тоні Бьюзеном про перспективи його методики, звернемося до теорії - занадто багато з'явилося останнім часом підробок, і це на тлі того, що в нашій країні цей інструмент з півстолітньою історією відносно недавно знайшов популярність.

 

За матеріалами Інтернет-порталу для управлінців Management.com.ua


Немає коментарів:

Дописати коментар