вівторок, 8 листопада 2011 р.

ЕФЕКТИВНЕ КЕРІВНИЦТВО ЗА ДОПОМОГОЮ ІНТЕЛЕКТ-КАРТ

Інтелект-карти, у порівнянні з конспектуванням, дозволяють економити від 50 до 95% часу на етапі запису інформації, понад 90% - на етапі її сприйняття і значно підвищують ефективність творчих та бізнес-процесів.
За допомогою карт розуму західні (а останнім часом - і російські), топ-менеджери складають стратегічні і тактичні бізнес-плани, управляють інноваціями та організаційною структурою своїх компаній, бізнес-аналітики - оцінюють ринкову ситуацію, ризики і можливості, конкретні кроки з підвищення конкурентоспроможності фірми, менеджери середньої ланки - аналізують роботу відділу і кожного співробітника, планують і контролюють завдання, керують проектами, бізнес-консультанти - представляють візуальний матеріал на семінарах і тренінгах, розробляють заходи з реорганізації бізнесу своїх клієнтів, складають для них покрокові інструкції.
                За допомогою інтелект карт здійснюється керівництво міжнародними корпораціями і малими підприємствами, планується диверсифікація бізнесу і злиття компаній, оцінюється ефективність наукових досліджень і канцелярських витрат, удосконалюється корпоративний образ фірми і її система безпеки.
Інтелект-карти допомагають «відмінникам» і «хорошистам» бізнесу управляти схемою бізнес-процесів на підприємстві, системою обліку, фінансовими резервами, капітальними витратами, податками, якістю товарів і послуг, дилерської мережею, обслуговування клієнтів після продажів, мотивацією співробітників, оснащенням служб - список можна продовжувати до кінця цієї статті.
Будь-яка поважаюча себе західна компанія при наймі співробітників сьогодні віддає перевагу кандидатам, які володіють технологією інтелект-карт (найчастіше це обов'язкова вимога). Багато компаній використовують цю технологію навіть у офіційному корпоративному документообігу.
Наприклад, в Boeing методичне керівництво для інженерно-технічного персоналу являє собою ментальну карту довжиною сім з половиною метрів. Так - набагато коротше і зрозуміліше багатотомних технічних описів.

Немає коментарів:

Дописати коментар