вівторок, 31 січня 2012 р.

ЗБЕРЕЖИ ДУХОВНУ ВЕЛИЧ УКРАЇНИ

           „Духовна велич України" - збірник є одним із кроків на цьому шляху. Зібрані у ньому матеріали спрямовані на розкриття особливостей української нації перш за все у її духовних проявах.
       Як і сотні років тому, нині, на початку третього тисячоліття, люди плекають високі почуття, прагнуть до справжніх духовних цінностей. Проблеми національних особливостей, національного характеру, ментальності, продовжують хвилювати кращі уми людства.
      Таємниці пам’яток прадавньої матеріальної культури, побутування української мови, особливостей національного мистецтва і педагогіки постають перед читачем у часовій і просторовій динаміці, створюючи хвилюючу картину живого функціонування складного і величного організму, що перебуває у постійній еволюції.
         
          Виникненню такого ефекту сприяє сама структура збірника. У трьох його розділах органічно поєднані статті, що містять у собі наукові дані і висновки про різні сторони українського національного буття, матеріали про віхи української історії, думки видатних людей про Україну.
            Українці створили свій, неповторний і особливий світ, у якому все незвичайне: кіно - поетичне, жінки - сильні й мужні, боксери - високоінтелектуальні й ніжні. У цьому світі „кожна стеблина відлунюється піснею", немає ворогів - є „воріженьки", вчителі-філософи пишуть не педагогічні трактати, а „Педагогічні поеми", і віддають свої серця дітям.
            Україна - це тест на духовність, який проходять сьогодні не лише українці. Разом з нами його проходить Європа і весь світ. Газети пишуть про „український культурний імперіалізм", Жерар Департьє розучує українську мову, а світ - „дикі танці" нових українських амазонок.
          Книга приверне до себе увагу і виконає позитивну функцію у вихованні святого почуття патріотизму у нової генерації України, яка активно сприймає сучасні соціокультурні процеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар