пʼятницю, 30 березня 2012 р.

НЕОБХІДНІ ЯКОСТІ ДЛЯ ЛІДЕРІВ-НОВАТОРІВ


Так хто ж такі лідери-новатори ? Вони всі різні, але у них є щось спільне - рішучість у досягненні високих результатів за рахунок мобілізації людських ресурсів, яка підкріплюється цілим рядом особливостей:
          Прагнення до досконалості. Лідери корпоративних перетворень впевнені в тому, що майбутнє їхньої компанії залежить від успішної реалізації програми трансформації. Вони визнають, що завдання, які стоять перед ними захоплюючі, корисні і абсолютно необхідні, як для власної самореалізації, так і для процвітання корпорації в цілому.


             Здатність протистояти невдачам. Ця якість розвивається перед обличчям конфліктів, невдач, невизначеності та ризику. Звичайно, лідери воліли б обійтися без невдач, але вони їх не бояться. Демонструючи здатність відроджуватися з попелу, вони заражають своєю хоробрістю всіх оточуючих.
                         Готовність кинути виклик усталеним правилам. Ці яскраві особистості охоче беруть на себе вирішення несподівано виниклої проблеми і не бояться розрубати заплутаний вузол, поставити під сумнів непорушну цінність сформованого статус-кво, поглянути на події під незвичайним кутом зору і т.д. Виникнення найскладніших перешкод не відбиває у них охоту до спроб долати їх знову і знову. Вони досить чутливо реагують на устремління топ-менеджерів і, в той же час, не потребують підштовхування до активних дій.
                   Високий рівень мотивації і здатність заразити нею інших. Менеджери нового типу передають іншим співробітникам енергію, наснагу і імпульс до руху, вказують шлях, який дає можливість наслідувати їхній приклад і взяти на себе відповідальність за зміни, що відбуваються. Щоб зміцнити у підлеглих волю до перемоги на арені ринкової боротьби, вони часто оперують конкретними фактами, які характеризують переваги клієнтів компанії чи дії її конкурентів.
                      Турбота про людей. Лідерам властиве почуття справедливості і прагнення до того, щоб всі досягли успіху. Вони ніколи не маніпулюють людьми і нікого не експлуатують - навпаки, їх відрізняє рішучість допомогти кожному співробітнику в досягненні максимально можливих результатів.
                  Почуття гумору. Ця якість нерідко дозволяє менеджерам-лідерам проходити через такі випробування, від яких у інших давно опустилися б руки, і допомагати оточуючим у подоланні плутанини, розчарувань і неминучих невдач.
Свого роду «критична маса» активістів, які мають такі якості, життєво необхідна для будь-якої організації, що здійснює глибокі реформи.

За матеріалами сайту http://www.management.com.ua/ct/ct034.html

Немає коментарів:

Дописати коментар