середу, 7 вересня 2011 р.

ФОРМУЛА УСПІХУ


В офісах деяких американських фірм є спеціальні спальні кімнати, де співробітники можуть поспати 20-30 хвилин після обіду. Втрачений час компенсується збільшеною працездатністю.
Формула успіху не в тому, щоб уникати стресової ситуації, це даремна праця, а в тому, щоб реагувати на неї спокійно.
Стрес - це не те, що з нами сталося, а те, як ми це сприймаємо. Наприклад, ми кудись сильно запізнюємося. У нас є вибір: довести себе муками совісті до непритомності чи заспокоїтись і думати про щось приємне. Тільки ось організм не слухає наказів. Ні-ні, не треба їсти таблетки й нервово курити! Краще підключити більш досконалий і сучасний механізм: людську волю. І поетапно усунути ознаки стресу: холодні руки, м'язові спазми, бажання кудись бігти - і організм із вдячністю розслабиться.
У Японії існують спеціальні кафе, в яких продають тарілки для биття. Купивши таку тарілку, відвідувач пише на ній все про те, на кого він злий або ображений, після чого вщент розбиває її. А у великих японських компаніях є кімнати, де сидять «ляльки для биття» з фізіономіями начальників. Після догани прості службовці можуть законно йти в ту кімнату і мститися. 


Ми повинні підготуватися.
  • Для початку починаємо дихати животом. Коли у нас вийде робити це повільно, організм переконається, що напруга разом з адреналіном йдуть.
  • Потім відкриваємо рот і обертаємо нижньою щелепою. Не смійтеся: люди в напрузі зазвичай стискують зуби, а із заблокованими м'язами від стресу далеко не підеш.
  • Далі просто потягнемо, як кішки. І масажуємо пару хвилин шию і спину.
  • У більшості людей там розташовані особливі м'язи, які при стресі тверднуть і заважають заспокоїтись. Дуже важливо зігріти руки. Підвищений адреналін зменшує приплив крові до кінцівок.
  •  А гарячий струмінь води зігріє руки та переконає організм розслабитись.
  • Завершити все треба пробіжкою чи віджиманням від підлоги. 
Саме цього вимагає переповнене гормонами тіло, але замість інстинктивного неспокійного метання по кімнаті, прикладіть зусилля цілеспрямовано. І вам стане легше.

Немає коментарів:

Дописати коментар