понеділок, 12 грудня 2011 р.

СКЛАДОВІ ЕЛЕМЕНТИ БІЗНЕС-ТРЕНІНГУ ТА БІЗНЕС-ОСВІТИ


 Бізнес-тренінг у зіставленні з бізнес-освітою
Бізнес-тренінг ми трактуємо як навчання, що не передбачає отримання жодного ступеня. Це можуть бути як окремі курси, так і курси, об'єднані у сертифіковані програми. На противагу цьому бізнес-освіту розглядаємо як послідовність курсів, після яких учасники отримують офіційний ступінь (в американській освітній системі — найчастіше бакалавра або магістра).
          Але бізнес-тренінг і бізнес-освіта інколи перетинаються. Деякі американські університети дозволяють студентам для отримання ступеня МВА проходити до трьох інтенсивних курсів, кожен — з реальним підсумком наприкінці (наприклад, дипломна робота).
Престиж і привабливість
Бізнес-тренінг часто розглядається як "молодший і слабший брат" програм, які передбачають отримання ступеня. Але цей поділ не враховує престижність програм бізнес-тренінгу — наприклад, таких, як Гарвардська програма розвитку менеджменту (Аdvanced Мanagement Рrogram).
Саме престижність, розташування та спілкування з певним колом людей у Гарварді, Уортоні та Стенфорді створюють для цих шкіл переваги, що роблять їх "невразливими" перед зростаючою конкуренцією з боку шкіл, які пропонують отримання ступеня МВА шляхом навчання через Інтернет.
Але важливо відзначити, що можливість отримати ступінь у цих престижних школах за допомогою дистанційного навчання може суттєво зменшити попит на навчання у малих та менш відомих школах бізнесу. Менш відомі американські університети (такі, як університет Св. Томаса) здатні конкурувати із значно більшими та відомими програмами, наголошуючи на високоякісному викладанні, дуже практичному підході та роблячи ставку на вечірні програми для отримання ступенів та на короткотермінові курси для тих, хто працює.
Чи може бути повчальним застосування описаного підходу?

За матеріалами сайту www.management.com.ua/

1 коментар:

  1. Калі ў вас былі фінансавыя праблемы, тады вам пара ўсміхнуцца. Вам трэба звязацца толькі з містэрам Бенджамінам з сумай, якую вы хочаце пазычыць, і тэрмінам аплаты, які вам падыходзіць, і вы атрымаеце свой крэдыт на працягу трох рабочых дзён. Я толькі шосты раз скарыстаўся пазыкай у 700 тысяч долараў тэрмінам на 180 месяцаў з магчымасцю выплаты да заканчэння тэрміну прыдатнасці. Г-н Бенджамін дапамагае мне ў крэдыце. Звяжыцеся з ім, і вы ўбачыце, што ён вельмі сумленны чалавек з добрым сэрцам. Яго электронная пошта Lfdsloans@outlook.com, а яго нумар тэлефона WhatApp: + 1-989-394- 3740

    ВідповістиВидалити