четвер, 22 грудня 2011 р.

ВАРІАЦІЇ ТРЕНЕРСКИХ ВПРАВ

«Навчаючи вчусь» – ідея вправи полягає в тому, що  всі присутні на тренінгу отримують певну частину інформації і мають обмінятися нею з  якомога більшою кількістю людей. При цьому, повторюючи по декілька разів свою інформацію, людина краще її запам'ятовує.
Отримана інформація не читається, а переказується знову і знову тим, з ким людина “випадково” зустрічається. Тому ця вправа ще називається «Броунівський рух», бо учасники й учасниці вільно пересуваються по робочій кімнаті (немов молекули у повітрі).

        Існує ще один варіант цієї вправи – «Інформаційне коло», коли група ділиться надвоє, і всі присутні стають лицем одне до одного, створюючи два кола. За тренерською пропозицією, ті особи, які стоять лицем одне до одного, обмінюються інформацією.
Потім, знову за тренерською вказівкою, присутні ляскають у долоні і зовнішнє коло переміщується на один крок вліво або вправо. Після обміну інформацією між новими партнерками/ партнерами група знову ляскає у долоні і тепер уже внутрішнє коло робить крок  у той самий бік.
Вправа триває доти, поки пари, що розпочинали обмін інформацією, не зустрінуться знову. Таким чином, всі учасники й учасниці зовнішнього кола одержують повну інформацію від людей із внутрішнього кола і навпаки.

Немає коментарів:

Дописати коментар